SÅ er jeg kommet i gang

SÅ blev det sommerferie og NU er jeg kommet i gang… Ikke det vilde, men alligevel bliver dette første “ryk” et vigtigt ryk – nemlig konstruktion af ribberne.

Men først lige lidt om selve byggesættet.. Foreløbig står der minus 30.000 på kontoen. For de penge har jeg fået selve J-3 kittet, “Seat and Controlstick kit”, 10 meter beklædning og lidt Pinking tape… Trods alt ret mange penge, så forventningerne til kittet er HØJE

Forløbig er jeg imponeret.
Alle metaldele er FLOT sølvloddet og efterfølgende glasblæst. Alle andre dele – og der er mange flere end ventet – har høj grad af forarbejdning og detaljegrad og alt er fint pakket i nummererede poser… Nå men alle disse poser kommer vi til.

Først ribberne.

Ribberne skal laves af noget så “anderledes” som 3x3mm lindetræslister. Stakken af lister udgør intet mindre end 44,1 METER lister som altså altsammen bliver til vingeribber (fordelt på 70 styk af 63 cm).. Virker helt mærkeligt at et så stort fly skal have ribber der er lavet af 3x3mm lister, men jeg antager at der er en mening med galskaben, Det er givetvis scalarigtigt, og Lindetræ er da også forholdsvist hårdt, så det fungerer garanteret glimrende.

Ribberne skal konstrueres i en Nylonform der kommer udfræset fra Paolo. Den skal lige gøres klar først. Der er forboret en masse 3mm huller som i et par trin skal bores op til 9 mm. Man skal nemlig isætte en masse M5 skruer i en krydsfinerplade som bruges til at få ribberne ud af formen efter de er færdige. Først borede jeg op bagfra til 4,5 mm. Herefter borede jeg igennem nylonformen ned i krydsfinerpladen. Efterfølgende har jeg så skruet alle M5 skruerne i.. Noget af en posefuld, men der var ikke EN for meget og heller ikke EN for lidt. Til sidst har jeg boret alle hullerne i nylonformen ud til 9mm …. Klar til konstruktion.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *